Etichete

, , ,

1395891_652749571412135_219166291_n

Desen: http://pinterest.com

Cuvânt-înainte:
Acesta este un exriment. Vreau să verific dacă şi cum se poate trăi fără „pe„, grupul de litere care unii nu-l includ în vocabularul rsonal. Cititorii care au probleme cu inima sunt rugaţi să ia Asnter. Cei care au probleme cu nervii ar putea să asculte una dintre melodiile lui Nicolae Pascu (alias), „Femei riculoase”.

Bucureşti, 20 august 2013

Înainte să se cra de ziuă, marginea balustradei de balconul plin cu tunii care le-am plantat singură, a apărut un scăruş care a început să ţi: Uo-ha-ha-ha!…sau -acolo. ntru mine, care dormisem patru ore, era prea mult.
Mi-am pus rna cap, m-am întors cu faţa la rete şi am încercat să adorm din nou. onoarea mea dacă nu-l auzeam şi prin rnă!
rplexă, m-am ridicat cu tot cu rna cap, am dat rdeaua la o parte şi am avertizat scăruşul că, dacă nu dispare mai rede de balcon, îl mănânc cu tot cu ne. M-a ascultat şi…s-a mutat rvazul de la bucătărie. bune?!
Am aruncat rna covor, am luat prosopul care-l pusesem la uscat sârmă şi am intrat în baie, ca să mă spăl dinţi şi ochi. Chiaună, am scăpat riuţa de vreo trei ori podea, am udat ochelarii care-i uitasem nas, am stropit reţii. Ah, scăruş imrtinent!
Am mâncat rede un iaurt cu re, am luat cheile de masă şi am ieşit uşă. uşa de la lift era un afiş: DEFECT. Luaţi-o scări! Am luat-o scări…
drum am primit un al de la truţa Poscu, o duduie care trebuia să o ajut cu organizarea unei treceri. Fiind atentă la ce vorbea, nu am văzut că marginea trotuarului erau asrsoare. M-au stropit ste tot, pantofi, rochie…Ce bid le-o fi pornit ste noapte şi le-o fi lăsat aşa?
Am ajuns la truţa Poscu, am băut rede un frap, am fâţâit două ma de o masă alta şi m-am pus treabă. truţa a plecat la salon, ca să i se vopsească părul, să-i fie nsate sprâncenele, să i se facă un eling şi dichiura. Rămăsesem cont propriu. Am pregătit aritivele: prosciutto cu ne galben, rulouri din şte (unele cu sos de care, altele cu sos sto), caşcaval cu pir, chifţelute date prin smet etc.
Profitând de faptul că eram în baie şi spălam mâini, chinezul truţei s-a urcat masă. Bine că am fost fază! L-am luat sus, i-am zis ceva de digree şi, drept deapsă, i-am dat o reche de palme la fund. De nervi, a ros toate florile care le adusesem şi a umplut casa de tale. E cam riculos chinezul ăsta!
După o rioadă, s-a întors şi truţa de la salon. Zici că avea o rucă blondă cap, atâta rhidrol folosise coafeza. Nici măcar nu mi-a mulţumit ntru ajutor, însă mi-a promis că mă va răsplăti la prima nsie. E rsiflantă truţa asta! Mă întrebam cu cine seamănă chinezul…
Am ajuns acasă înserat, după ce m-am plimbat ronul Gării de Nord. Am mâncat ciorba de rişoare care o gătisem în ziua precedentă şi am adormit.
Aceasta a fost, scurt, o zi fără „pe”, dar plină de riţii.

Dacă nu v-aţi ieşit din ni citind materialul care l-am scris (sinceră să fiu, mine mă cam doare capul), înseamnă că e rfect fără „pe”.
Chiar, de ce să mai rsecutăm lumea? Multe rsoane visează la ziua în care gramatica va fi rmisivă şi nu vor mai exista norme nibile, cum ar fi utilizarea prepoziţiei „pe” în faţa pronumelui relativ „care” (cu funcţia sintactică de complement direct): „termen pe care unii nu-l includ în vocabularul personal, petunii pe care le-am plantat, prosopul pe care-l pusesem pe sârmă, ochelarii pe care-i uitasem pe nas, duduie pe care trebuia să o ajut, florile pe care le adusesem, ciorba pe care o gătisem, materialul pe care l-am scris”.
Mi-a venit o idee sur: să trimită o tiţie Academiei Române!
tiţie: „Fără pe, că nu suntem în nitenciar!”
Dacă se aprobă, fac mine de râs.

Anunțuri