Etichete

, ,

112

Foto: romaniistiuromaneste.wordpress.com

Le-am mulţumit muntenegrenilor în numele românilor. Chiar şi în numele acelora care au uitat să o facă, fiind prea ocupaţi să discute” despre decretarea doliului naţional (un gest pe care nu toată lumea este obligată să-l înţeleagă), despre faptul că nu s-a aflat imediat despre incident (întâmplător, primul lucru pe care l-au făcut oamenii ăia a fost să coboare după victime în râpa de zeci de metri adâncime, nu să dea check-in pe Facebook: Sunt în prăpastie, îi salvez pe unii”; mai sunt şi nişte rigori ale protocolului etc.).
Câţiva s-au apucat să comenteze referitor la comunităţile online, create în semn de respect pentru cetăţenii din Muntenegru (ca să adune LIKE-uri, dom’le, las’ că ştim noi!”). Cred că e vorba despre cei care nu mulţumesc nici vânzătoarei care îi serveşte, că de-aia e plătită, să mă servească!”.
Să încercăm altfel:
1. Aţi stat vreodată pe marginea unui drum naţional, în genunchi, la -7 grade Celsius, încercând să remediaţi o defecţiune a maşinii, în timp ce românii conduceau cu viteză pe lângă dumneavoastră, împroşcându-vă cu noroi şi-n gură, şi-n dos? Nu? Nici nu vă doresc.
2. Aţi fost vreodată şters” de o motocicletă care a trecut (cu peste 150 de km/h) pe culoarea roşie a semaforului, motociclistul continuându-şi drumul, fără să-i pese? Nu? Nici nu vă doresc.
3. Aveţi vreo rudă care a fost adusă la spital (în timp util, de către paramedicii de la SMURD) cu tendoanele mâinii drepte tăiate (în urma unui accident de muncă) şi cu sângele târâş, iar un chirurg a ţinut-o pe bară…până a venit familia să plătească 1.000 de lei, costul” operaţiei? Nu? Nici nu vă doresc.

Muntenegrenii au fost impresionaţi de gestul meu (mai puţin de zece minute a durat realizarea colajului). Mai mult, mi-au mulţumit ei mie pentru aprecieri.

http://portalanalitika.me/drustvo/vijesti/105894-rumuni-izrazili-zahvalnost-naa-braa-crnogorci-pokazali-su-ta-znai-biti-ovjek.html

Reclame